Verse blik

 

 

 

 

Beste (interim) manager,

Vanuit mijn rol als teamontwikkelaar en katalysator van teamsamenwerking,  mag ik in korte tijd veel uiteenlopende teams observeren  en helpen groeien.

Voor de effectiviteit van mijn rol is het cruciaal om snel en doortastend een neutraal beeld te kunnen vormen van de teams waarmee ik werk. Dit doe ik tijdens de ‘team entry’ door de juiste vragen te stellen en op basis daarvan passende werkvormen aan te bieden. Een heerlijke puzzel!

Ik breng teams op basis hiervan met zichzelf in gesprek rondom voor henzelf belangrijke samenwerkingsthema’s. Dit levert de diepe inzichten op over de gewenste volgende stap. Die bepaal ik immers niet, maar het team zelf, met alle aanwezige creativiteit, passie en intelligentie!

‘Een verse blik ’ is daarbij goud waard, en voor je het weet ben je net zo situationeel blind als wanneer je al jaren op de positie zat. Kortom, profiteer van je team entry en stel je nieuwsgierig op.

Welke 10 vragen zijn interessant bij team entry?
Als ik naar een nieuw team kijk tijdens de team entry, stel ik mezelf en de teamleden de volgende 10 vragen – niet verder vertellen, wel nadoen 😉

Omgeving:

  • Tot welk gedrag nodigt de bedrijfscultuur uit waarin dit team bestaat (presteren, samenwerken, strijden, delen, helpen, vergaderen, doen)
  • Wat is de heersende overtuiging van succes, wordt succes collectief of individueel nagestreefd, wordt het gedeeld of juist beschermd?

Zingeving, richting en energie:

  • Staan deze mensen in verbinding met elkaar rondom een gedeeld zingevend doel?
  • Hoeveel energie, daadkracht en plezier stralen deze mensen uit als je naar ze kijkt?

Balans en inrichting:

  • Zijn belangrijke pijlers van het ‘HOE van samenwerken’ gedefinieerd: zijn er omgangsnormen, gedeelde waarden, conflict -en besluitvorming protocollen?
  • Hoe zijn de formele en emotionele rollen in het team ingericht om het doel te bereiken?
  • Is deze groep mensen één eenheid, zijn er sub-groepen binnen het team of betreft het een groep individualisten?

Basis en gedragselementen:

  • Hoe ervaren is dit team in het omgaan met en onderhouden van sociale relaties?
  • Is er voldoende vertrouwen om kwetsbaar te zijn in de samenwerking: zie ik bijvoorbeeld hulpvragen, toegeven van vergissingen, begrip en openheid voor onderlinge verschillen?
  • Nemen en vragen deze mensen over en weer verantwoordelijkheid en spreekt men elkaar aan op goede en te verbeteren zaken?

Laat je verbazen hoeveel je al tijdens je team entry te weten komt via deze 10 vragen. Wees wel onbevooroordeeld en nieuwsgierig. Je vergroot je effectiviteit, wat je opdracht ook is, enorm! Als je merkt dat het team terughoudend is of niet het achterste van zijn tong durft te laten zien, leert je dat minstens zo veel over het team en wat er speelt in de omgeving.

Ik hoop dat deze vragen je volgende aanstelling nog succesvoller maken dan de vorige!

Met hartelijke groet,

Hans Maas

‘Helpt teams meer rendement en plezier te halen uit samenwerking’

 

Eerder verschenen al de volgende gedachten van 5xWaarom:

 

Niets missen? Volg me op Twitter: @5xWaarom of Linkedin: http://bit.ly/1Q2P6lS

Post a comment