Ervaringen met Hans & 5xWaarom

Anilcan Zorluözpinar  | Bestuurslid | UniPartners Maastricht

“UniPartners wisselt ieder halfjaar gedeeltelijk met bestuur, en om de start van een nieuw bestuur zo makkelijk en efficiënt mogelijk te laten lopen, hebben we contact met 5xWaarom opgenomen.

Onze verwachtingen waren dat hij tools aan ons kon bieden om nieuwe teams goed op te kunnen starten. Daarnaast waren we benieuwd of wij als bestuur nog iets konden leren over beter samenwerken, ondanks dat we weinig tegenslagen hadden meegemaakt in de samenwerking als bestuur.

De samenwerking voor de training was erg fijn samen met Hans, waarbij we regelmatig met elkaar contact hadden zodat hij de training specifiek voor ons kon voorbereiden. Hij had namelijk nog nooit een training gegeven aan een groepje studenten.

Na de training beschikten wij over de juiste tools en zelfverzekerdheid om een nieuw UniPartners bestuur goed op te kunnen starten.  Hans en Klaartje volbrachten alle verwachtingen, op een erg informatie, relaxte, hechte en fijne sfeer tijdens de training.”

Marloes Delhij | Manager SMZ | UWV

“Bij de start van onze nieuwe sub-teams zochten we naar een vorm om met elk team een goede start te kunnen maken, die ons zou helpen de verdere ontwikkeling te stimuleren. We benaderden Yvet van TeamTrots en zij wist ons samen met haar collega Hans van 5xWaarom tijdens een intakegesprek enthousiast te maken voor de werkwijze en tools die zij in huis hebben. Yvet en Hans wisten heel goed een vinger te leggen op de zaken die voor ons van belang waren en dat ook te vertalen naar een passend programma. Een programma dat vervolgens op maat werd gesneden door input op te halen bij de medewerkers met behulp van een enquête.

De teamstarts die we vervolgens met onze teams hadden, waren daardoor verschillend en echt een succes. We spraken onze ambities uit, onderzochten waar de kracht in ons team zit, waar we op hoopten naar de toekomst en ook de uitdagingen die we zagen. Yvet en Hans hebben er voor gezorgd dat we een goede start met elkaar hebben kunnen maken die behalve nuttig ook erg leuk was. Complimenten!”

Marcel van Wersch | Partner | Solid Professionals

“Vanwege de start van een nieuw MT binnen onze organisatie hebben we 5xWaarom gevraagd een maatwerk sessie te organiseren waarin Teamontwikkeling centraal stond. We hadden geen ‘probleem’, maar wel het gevoel dat er meer uit te halen viel. De sessie is ons zeer goed bevallen. Door de benadering van Hans van 5xWaarom en Yvet van TeamTrots werden we gestimuleerd zaken met elkaar te bespreken en delen die niet vaak binnen ons team besproken werden. Minsten net zo relevant is de concrete ‘call to action’ die we meenamen hieruit. Het heeft ons team zeker een stap verder in de goede richting gebracht, en bovendien…… het was ook nog eens een leuke middag.”

Carla Verwijmeren | Manager Marketing & Communicatie | ARAG

“Met de afdeling Marketing & Communicatie van ARAG hebben we recent genoten van de gastvrije ontvangst van Yvet van TeamTrots en Hans van 5xWaarom. Omdat er veel veranderingen in de afdeling hebben plaatsgevonden was het een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Yvet en Hans voelden goed aan waar onze energie zat en wisten een veilige omgeving te creëren. Ze sloten goed aan bij onze wensen waardoor we de dag als heel positief en waardevol hebben ervaren.”

 

Eveline Du Peron | Perdu Communicatie

“Het MBTI feedback gesprek met Hans was erg prettig en gaf veel inzicht. Het was een goede mix van theorie en praktische, dagelijkse voorbeelden: Hoe maak je een maaltijd klaar? Hoe kijk je naar een schilderij? Het MBTI-gesprek geeft inzicht in jezelf én in de samenwerking met anderen. Ik kan 5xWaarom van harte aanbevelen!”

 

 Michiel Dietvorst | Pridea – Idea Realization
Hi Hans (5xWaarom) en Yvet (TeamTrots),
‘Leuke, inspirerende sessie gisteren. Gaaf om jullie aan het werk te zien en uit de comfort zone gehaald te worden. Een mooie opmaat naar meer’.
Michiel Dietvorst | Pridea – Idea Realization
Sietske Post | Noorderstaete Rentmeesters
“Namens alle collega’s wilde ik jullie nog even hartelijk bedanken voor de leuke, frisse cursus Time Management. Ik heb inmiddels van diverse kanten vernomen dat men het als heel positief heeft ervaren en sommige collega’s zijn ook echt bezig iets te veranderen. De manier waarop jij en Loes Keuper van Ja-zoo invulling hebben gegeven aan de middag, is bijzonder prettig ontvangen. Compliment aan jullie dus!”   Sietske Post – Noorderstaete Rentmeesters
Greetje Grootjans
Tijdens het MBTI terugkoppelingsgesprek wat ik met Hans had, is duidelijk geworden hoe bevlogen Hans is. Vol enthousiasme en niet schromend om inzage in zijn leven te geven met concrete voorbeelden die verhelderend werken om naar mezelf te kijken en conclusies te kunnen trekken. Daarnaast is Hans oprecht geïnteresseerd in de mens tegenover hem. Hij is nieuwsgierig, luistert en geeft alle ruimte om jezelf te ontdekken. Het is uiteindelijk ook niet ZIJN terugkoppeling. Ik heb Hans ervaren als een zeer warme persoonlijkheid die betrokken is. Ook tijdens de teamtraining!
Anoinette van Bruinisse | Spotlight Personal Training
Vlak na de start van Spotlight Personal Training heb ik een sparringssessie bij Hans mogen volgen. Deze begeleiding heeft mij scherpte en een duidelijkere richting in mijn ondernemerschap opgeleverd. Hans biedt structuur en schept daarmee orde in een situatie die soms aanvoelt als chaos. Hij vraagt door en door en door! Met behulp van deze vragen word je gedwongen om na te denken over je onderscheidend vermogen en wordt een denkproces gestart dat nog lang na de sessie doorgaat. Hans denkt met je mee, maar vult niets in. Zijn prikkelende vragen die soms behoorlijk confronterend zijn zorgen ervoor dat je wel moet nadenken. Als begeleider heeft hij echt oog voor de ontvanger. Zijn energie wordt volop ingezet om de ander te helpen. Ook is er plek voor humor en luchtigheid in de sessie waardoor ik me erg op mijn gemak heb gevoeld. Kortom een waardevolle sessie die onbetaalbare inzichten heeft opgeleverd.
Loes Keuper  | Ja-Zoo – Jouw Zaken op Orde
Hans heeft bij mij het MBTI assessment afgenomen en me, tijdens een zeer prettige sessie, meegenomen door de theorie en me begeleid bij het ontdekken van mijn voorkeuren. Hans is een fijne gesprekspartner/coach, luistert goed, schakelt snel, heeft veel achtergrondkennis en legt makkelijk verbanden. Hij heeft mij zinvolle inzichten gegeven die me zullen helpen bij mijn eigen werkzaamheden

 

Meer ervaringen met Hans & 5xWaarom