Wij zijn 5x Waarom

Wij bieden inzicht, beweging en resultaat.

We helpen teams, afdelingen, projectteams, start-ups en organisaties het beste uit zichzelf te halen.

Wij werken vanuit de filosofie dat kansen voor het oprapen liggen voor degene die durft te kijken en er gepassioneerd voor durft te gaan.

Bij ons staat essentie centraal. Essentie in waarom je de dingen doet, waar je voor staat, wat je wilt bereiken, hoe je wilt samenwerken. Essentie als basis voor verandering. Niet veranderen om het veranderen, maar veranderen om het beste uit jezelf te halen, om te groeien. Essentie helpt je om je doel te bepalen, begrijpen en bereiken.

Omdat we erin geloven dat in elk van ons, zowel in de mens, het team en de organisatie een ‘laagje’ aan ongebruikt talent zit dat, als we dit effectief aanpreken, tot ongekend snelle verbetering kan leiden, in prestaties, werkplezier, energie. Omdat deze ongebruikte capaciteit het verschil kan maken bij het profiteren van groeikansen.

5xWaarom werkt volgens een transparante, beproefde formule waarbij we oorzaakgericht verbeteren. Samen met de opdrachtgever nemen we de verantwoordelijkheid om het beoogde resultaat te boeken en behouden. We dragen onze kennis over, zodat je niet eenmalig maar duurzaam verbetert. We denken dat je de bijdrage van ‘zachte verbeteringen’ prima hard meetbaar kan maken.

Onze Kernwaarden

Als je gelooft in wat je doet en staat voor wat je belooft, ontstaat waarde, energie en creatie.

Onze kernwaarden zijn:

Betrokkenheid
100%
OPENHEID
100%
Passie
100%
Meetbaarheid
80%
Co-creatie
85%
Authenticiteit
100%
Relevantie
100%

Hans Maas @ 5xWaarom

In 2014 heb ik 5xWaarom opgericht.

Toen ik terugkeek op ALLE rollen, verantwoordelijkheden en functies die ik in mijn leven heb gehad, ontdekte ik mijn rode draad. Ik krijg energie van het helpen verbeteren van organisaties, teams en mensen. Soms was het ‘label’ of ‘het etiket’ van de rol anders, bijvoorbeeld Hoofd Sales Management of Customer Excellence (LEAN) Expert, maar mijn drive, invulling en aanpak van de rol trok steeds naar hetzelfde.

Daar waar meerdere mensen samenwerken ontstaat energie en succes, maar ook onherroepelijk meer complexiteit en ongebruikt potentieel. Ik kan het blijkbaar niet laten om te zoeken naar DE SLEUTEL om nét dat stapje sneller, beter, efficiënter, meer samen, leuker, klantgerichter te werken. Soms zit deze sleutel in de inrichting van de organisatie, vaker in het gedrag en samenwerking van teams.

Het doorgronden van de oorzaak, alvorens te gaan oplossen, blijkt een belangrijke hefboom voor het uiteindelijke RENDEMENT van een verbetering. Ik merkte dat ik talent heb voor het helpen ontdekken en structureren, maar vooral laten ZIEN van kansen die zich voordoen. Maar ook voor het maken van de VERBINDING die nodig is voor beweging.

Ik zocht naar een nieuwe ‘uitlaatklep’ voor mijn drive om met anderen samen aan verbetering te werken. Tegelijkertijd zocht ik – misschien omdat ik wat ouder word? – meer en meer naar relevantie in alles wat ik doe.

Hoe kan ik de vaardigheden die ik heb ten goede laten komen aan partijen die het nodig hebben, die WILLEN, maar er misschien minder vaak, vanzelfsprekend of makkelijk mee in aanraking komen? Hoe kan ik het zo PRAGMATISCH maken, dat minder investering nodig is om 80% van het resultaat te boeken?

5xWaarom was geboren. Ik zie er naar uit om met jou samen aan verbetering te werken. Daag me uit!

Neem contact op
een ‘5xWaarom Wildcard’? Daag ons uit met jouw Wildcard Challenge!klik hier